Huisregels

Huisregels

Om alles hier op rolletjes te laten lopen zijn er een aantal huisregels opgesteld.
 

Onze huisregels:

 • Hygiëne en veiligheid
  Uit hygiënisch oogpunt worden de schoenen bij aankomst uitgedaan. Dit om de vloer zo schoon mogelijk te houden zodat er naar hartenlust gerold en gekropen kan worden. Uw kind kan bij ons op slofjes (zelf meegeven) of op de sokken/blote voeten lopen. Jaarlijks vindt er een risico-inventarisaties plaats vanuit de gastouderbureaus, waarbij gelet wordt op de veiligheid in en rondom de opvanglocatie. De risico-inventarisatie is op de locatie aanwezig om in te zien.
 • Contact met ouders/verzorgers
  Dagelijks vindt er tijdens het brengen en halen van uw kind een overdracht van informatie plaats. Indien u een gesprekje wilt met mij om even uitgebreider over uw kind te praten, dan kunt u dit bij mij aangeven en plannen we een afspraak. Gedurende de opvang staat het altijd vrij even contact op te nemen om te vragen hoe het met uw kind gaat.
 • Voeding
  Yelomi verzorgt de maaltijden voor uw kind. De volgende maaltijden worden tijdens de opvang naar behoefte aangeboden: ontbijt, lunch en flesvoeding. Ook fruit en andere tussendoortjes worden door Yelomi verzorgd. De filosofie van Yelomi is dat kinderen met een gezond lichaam zich op sociaal en cognitief gebied beter kunnen ontwikkelen. Wanneer ze zich goed voelen, staan kinderen meer open voor nieuwe dingen. Wij gebruiken bij Yelomi daarom zo veel mogelijk biologische en vers(e) producten voor de maaltijd omdat dit gezonder is en beter voor de lichamelijke ontwikkeling van het jonge kind. De kinderen drinken over het algemeen water of thee. We vermijden sappen zoveel mogelijk en maken dan ook alleen gebruik van biologische, suikervrije diksap.
 • Verzorging
  Yelomi zorgt voor de verzorgingsmaterialen. Luiers, billendoekjes, beddengoed, slaapzakjes, zonnecrème zijn aanwezig. U zorgt ervoor dat uw kind iedere dag een tas bij zich heeft met reserve kleding en zo nodig een paar regenlaarsjes.
 • Vervoer
  Yelomi is in het bezit van een bolderkar en bakfiets, dus hoe de groep ook is samengesteld er is altijd een mogelijkheid om naar buiten te gaan.
 • Halen & brengen
  Wij vinden het belangrijk dat er rust heerst. Zo kunnen alle kinderen aan het ritme van de opvang wennen en aan de verschillende activiteiten meedoen. Als kinderen de hele dag worden gehaald en gebracht, verstoort dit steeds de rust en de regelmaat die op de dagopvang heerst.

  Wij hanteren om bovenstaande reden en de kleinschaligheid van onze opvang daarom haal- en brengtijden. Hier kan natuurlijk in goed overleg en in speciale gevallen van af worden geweken.

  Wij vinden het prettig als het kind wordt gebracht tussen: 6.30 en 08.30
  Wij vinden het prettig als het kind wordt opgehaald tussen: 16.30 en 18:00
 • Vakanties en vrije dagen
  Onze vakanties worden aan het begin van het jaar bekend gemaakt. Vrije dagen worden een maand van te voren doorgegeven, tenzij er bijzonderheden zijn die niet te voorzien zijn. Tijdens het berekenen van de jaarlijkse uren, worden deze uren niet meegenomen in de berekening.
Contact
Kerkstraat 2a
5095 AE Hooge Mierde
Nummers

Kamer van Koophandel (KvK): 32146804
Landelijk register kinderopvang:  221913373

© Copyright 2023 Yelomi - Alle rechten voorbehouden 

 

Webdesign: Layouthouse